Sdílet:

Masala chai recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření10 minPočet porcí5 porcí

Pochází z Indie, ale milují ho lidé na celém světě. Věděli jste že slovo čaj pochází právě z Indie? Dopřejte si šálek Masala čaje, který prohřeje zkřehlé kosti.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1/2 svitku skořice
  • 4 tobolky kardamomu, rozlomené
  • 4 hřebíčky
  • 1/2 hvězdičky badyánu
  • 2 silné plátky čerstvého zázvoru
  • 2 zarovnané lžičky sypaného černého čaje
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 4 lžíce medu nebo podle chuti


Způsob přípravy

V kastrolu na středním plameni přiveďte k varu 500 ml vody s kořením a zázvorem. Potom oheň vypněte a nechte 15 min odstát. Potom znovu přiveďte k varu a vsypte čaj a nechte zhruba 3-5 min louhovat podle toho jak máte rádi silný čaj.

Nakonec celý nápoj přeceďte a přidejte med podle chuti a můžete podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Masala chai recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Masala chai.
Nebo hledejte podobné podle části názvu masala chai .
Hledat podobné recepty na internetu jako Masala chai

Kde najít informace



×