Italský čerstvý sýr vyráběný ze smetany - tedy mascarpone, je pro přípravu krémů do dezertů jako stvořený. Sice je značně tučný, ale jeho skvělá chuť černé svědomí snadno přebije. Krém z tohoto netradičně připravovaného sýra se hodí zejména ke kyselejším ovocným dortům. Kdo chce mít dezert vícepatrový a na řezu barevnější, může díl krému z mascarpone vylepšit například rybízovou marmeládou, která ho zbarví do růžova. (celý recept)
Italský čerstvý sýr vyráběný ze smetany - tedy mascarpone, je pro přípravu krémů do dezertů jako stvořený. Sice je značně tučný, ale jeho skvělá chuť černé svědomí snadno přebije. Krém z tohoto netrad...
Smetanu šleháme tak dlouho, dokud nezhoustne. Je lepší koupit 40% variantu, s ní to jde snáze, ale pokud se přeci jen nebude dařit, můžeme přidat sypký ztužovač šlehačky. Když je smetana tuhá, opatrně do ní vmícháme cukr.
Citron omyjeme, osušíme a nastrouháme kůru. Tu spolu s mascarpone přimícháme ke smetaně s cukrem a vzniklým krémem promazáváme jednotlivé dortové pláty a boky dezertu.