Máslový slaný koláč s petrželí je výborný, když ho podáváme hned po upečení. Chcete-li připravit jednoduchou večeři nebo svačinu, rozhodně ho zkuste. (celý recept)
Máslový slaný koláč s petrželí je výborný, když ho podáváme hned po upečení. Chcete-li připravit jednoduchou večeři nebo svačinu, rozhodně ho zkuste....
Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. Z mouky, másla, vody a špetky soli uhněteme těsto. Rozetřeme ho do olejem vymazané formy na koláč a v předehřáté troubě upečeme dorůžova.
Mezitím si ze smetany, vajec, nastrouhaného sýra a nadrobno nasekané zelené petrželové natě ušleháme hustý krém. Malinko ho osolíme a opepříme.
Připravený krém rozetřeme na předpečené těsto a v troubě koláč už jen krátce zapečeme aby vejce ztuhla. Potom ho nakrájíme na porce a podáváme teplý.