Není jisté zda tento masový koláč s houbami je původem z Kanady nebo Francie. V každém případě je to výborný, sytý, slaný koláč, který s přehledem nahradí celé jídlo. (celý recept)
Není jisté zda tento masový koláč s houbami je původem z Kanady nebo Francie. V každém případě je to výborný, sytý, slaný koláč, který s přehledem nahradí celé jídlo.
Ve vysoké pánvi na oleji při s...
Není jisté zda tento masový koláč s houbami je původem z Kanady nebo Francie. V každém případě je to výborný, sytý, slaný koláč, který s přehledem nahradí celé jídlo.
Ve vysoké pánvi na oleji při střední teplotě opékáme za stálého míchání vepřové maso asi 10 minut. Přebytečný tuk z pánve slijeme a když je maso hotové přidáme k němu česnek, papriku, skořici, sůl, pepř, celer, houby, česnekový prášek, cibuli a vše zalijeme vývarem.
Směs přivedeme k varu a snížíme teplotu. Krátce podusíme a když ve směsi zbyde jen tak na dvě lžíce tekutiny, odstavíme z plotny, přidáme strouhanku a zelenou petrželku.Podle chuti ještě osolíme či opepříme.
Masovou směs zakryjeme pokličkou a necháme vychladnout.
Na vymazanou koláčovou formu rozválíme listové těsto do tloušťky asi 4 mm a na okrajích ho zvedneme. Na těsto rozložíme studenou masovou náplň a přikryjeme ji stejným plátem listového těsta tlustým asi
4 mm. Na okrajích k sobě těsto pevně stiskneme, aby náplň nevytekla. Přebytek těsta ořízneme.
Koláč potřeme rozšlehaným vejcem a na několika místech vršek těsta propíchneme vidličkou, aby mohla unikat pára.
Připravený koláč vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme ho 40 až 45 minut, až začne zlátnout.
Před podáváním necháme koláč asi 10 minut chladnout.