Masová hovězí roláda s vejci recept
Masová hovězí roláda s vejci je nejlepší s jakkoliv upravenými brambory. Můžete přidat i čerstvý zeleninový salát.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 750 g hovězí kýty
- 3 vejce uvařená natvrdo
- 1 syrové vejce
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce kukuřičné strouhanky
- 150 g mletého masa
- olivový olej
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- sušená majoránka
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse smícháme mleté maso se špetkou majoránky, špetkou soli a pepře a se syrovým vejcem. Nakonec přidáme kukuřičnou strouhanku a vše důkladně promícháme.
Z hovězí kýty si připravíme velký obdélníkový plát. Zlehka ho naklepeme, okořeníme solí a pepřem. Na plát pak rozetřeme připravenou masovou směs. Doprostřed vedle sebe položíme natvrdo uvařená vejce a roládu pevně svineme.
Celou roládu ovážeme potravinovým provázkem a potřeme olivovým olejem. Položíme ji na olejem vymazaný pekáč, podlijeme trochou vody a v předehřáté troubě pečeme 60 až 80 minut doměkka.
Během pečení maso podléváme vypečenou šťávou. Po upečení odstraníme provázek a roládu nakrájíme na plátky.