Masová hovězí roláda s vejci recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí6 porcí

Masová hovězí roláda s vejci je nejlepší s jakkoliv upravenými brambory. Můžete přidat i čerstvý zeleninový salát.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 750 g hovězí kýty
  • 3 vejce uvařená natvrdo
  • 1 syrové vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 3 lžíce kukuřičné strouhanky
  • 150 g mletého masa
  • olivový olej
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl
  • sušená majoránka


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V míse smícháme mleté maso se špetkou majoránky, špetkou soli a pepře a se syrovým vejcem. Nakonec přidáme kukuřičnou strouhanku a vše důkladně promícháme.

Z hovězí kýty si připravíme velký obdélníkový plát. Zlehka ho naklepeme, okořeníme solí a pepřem. Na plát pak rozetřeme připravenou masovou směs. Doprostřed vedle sebe položíme natvrdo uvařená vejce a roládu pevně svineme.

Celou roládu ovážeme potravinovým provázkem a potřeme olivovým olejem. Položíme ji na olejem vymazaný pekáč, podlijeme trochou vody a v předehřáté troubě pečeme 60 až 80 minut doměkka.

Během pečení maso podléváme vypečenou šťávou. Po upečení odstraníme provázek a roládu nakrájíme na plátky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Masová hovězí roláda s vejci recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu masová hovězí roláda vejci .
Hledat podobné recepty na internetu jako Masová hovězí roláda s vejci

Kde najít informace



×