Masové pirožky recept
Masové pirožky podáváme jako senzační malé pohoštění návštěvě. Jsou rychlé, takže příprava zabere jen velmi málo času. Mohou být i lehkou večeří, kterou můžeme doplnit salátem z čerstvé zeleniny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 listové těsto
- 200 g nadrobno nakrájené šunky
- 3 vejce
- rostlinný olej
- 1 jarní cibulka i natí
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Dvě vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Cibulku nakrájíme na nudličky a osmahneme na trošce oleje.
Listové těsto rozválíme na placku a nakrájíme na obdélníčky. Na každý pak položíme trochu nakrájené šunky, osmaženou cibuli a nadrobno nasekané vařené vejce. Těsto pak podélně přeložíme, stisknutím okrajů pevně uzavřeme a potřeme zbylým rozšlehaným vejcem.
Pirožky naskládáme na vymazaný plech a upečeme v předehřáté troubě dorůžova.