Sdílet:

Mátový sirup recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí12 porcí

Mátový sirup použijete v létě k přípravě limonád, v zimě zase do čaje pro zahřátí. Máta je velmi prospěšná našemu trávení, a také má příznivý vliv na horní cesty dýchací, když se použije jako kloktadlo.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 25 stonků máty s listy
  • 1 kg cukru krupice
  • 2 l vody
  • 1 citron


Způsob přípravy

Ve vodě rozmícháme cukr a přivedeme ji k varu. Pak přidáme oprané a pokrájené lístky máty a 3 minut je povaříme. Pak hrnec odstavíme z plotny a necháme ho přikrytý poklicí stát 3 hodiny. Občas obsah hrnce promícháme.

Po této době vše přecedíme přes hustý cedník a čistý sirup znovu přivedeme téměř k varu. Pak do sirupu přidáme citronovou šťávu, promícháme ho a hned plníme do čistých lahví.

Uzavřené lahve uchováváme na tmavém a chladném místě.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Mátový sirup recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Mátový sirup.
Nebo hledejte podobné podle části názvu mátový sirup .
Hledat podobné recepty na internetu jako Mátový sirup

Kde najít informace



×