Mexický kuřecí guláš recept
Mexický kuřecí guláš je pikantní díky Tabasco pepřové omáčce s papričkami chipotle a výraznému česneku. Kdo má rád dobře kořeněná jídla, ten si tento recept oblíbí zcela jistě.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 vykostěná kuřecí prsa
- 3 stroužky česneku
- 1 bílá cibule nakrájená na jemno
- 1 lžička Chipotle pepřové omáčky
- 1 malá červená cibule nakrájená na kroužky
- 1 plechovka naložených rajčat
- 1/2 lžičky hnědého cukru
- 1 lžíce rostlinného oleje
- pár snítek čerstvého koriandru - nemusí být
Způsob přípravy
Mexický kuřecí guláš je pikantní díky Tabasco pepřové omáčce s papričkami chipotle a výraznému česneku. Kdo má rád dobře kořeněná jídla, ten si tento recept oblíbí zcela jistě. Nejprve na oleji osmahneme bílou cibuli doměkka a dozlatova. Ke konci smažení přidáme nadrobno pokrájený česnek. Nyní přidáme pokrájená rajčata, chipotle a cukr a vše promícháme. Kuřecí prsa rozložíme do kastrolu, přelijeme je omáčkou a zahříváme za stálého míchání až k varu.
Je-li třeba, přidáme trochu vody. Kuře pak v omáčce vaříme do měkka přibližně 20 minut. Nyní maso z kastrolu vyndáme na mísu, pomocí vidličky ho rozdělíme na menší kousky a vrátíme do omáčky. Nakonec do omáčky přidáme červenou cibuli a pokud chceme, i nasekaný koriandr, a už jen prohřejeme. Vhodnou přílohou k mexickému kuřecímu guláši je rýže.