recepty

Minutka ze svíčkové


Minutka ze svíčkové musí být připravena z kvalitního hovězího masa. Jen tak bude měkké a šťavnaté. ..
(celý recept)

Minutka ze svíčkové musí být připravena z kvalitního hovězího masa. Jen tak bude měkké a šťavnaté. ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 4 tenčí plátky hovězí svíčkové
  • 2 lžičky hladké mouky
  • 1 lžíce vepřového sádla
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • voda nebo vývar

Způsob přípravy

Plátky masa naklepeme a okořeníme pepřem a solí. Na vyšší pánvi rozpálíme sádlo a plátky masa na něm opékáme přibližně 5 minut po každé straně.

Hotové maso přendáme na nahřátý talíř a uložíme do tepla. Do pánve na zbylé sádlo nasypeme mouku a umícháme světle hnědou jíšku. Pak ji trochu podlijeme vývarem nebo vodou a 5 minut povaříme za stálého míchání.

Podle potřeby omáčku dochutíme solí a pepřem a vložíme do ní plátky masa. Minutku ze svíčkové podáváme většinou s opečenými bramborami.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Hovězí

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Minutka ze svíčkové.
Nebo hledejte podobné podle části názvu minutka svíčkové .
Hledat podobné recepty na internetu jako Minutka ze svíčkové

Naši partneři