Minutka ze svíčkové recept
Minutka ze svíčkové musí být připravena z kvalitního hovězího masa. Jen tak bude měkké a šťavnaté.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 tenčí plátky hovězí svíčkové
- 2 lžičky hladké mouky
- 1 lžíce vepřového sádla
- sůl
- mletý černý pepř
- voda nebo vývar
Způsob přípravy
Plátky masa naklepeme a okořeníme pepřem a solí. Na vyšší pánvi rozpálíme sádlo a plátky masa na něm opékáme přibližně 5 minut po každé straně.
Hotové maso přendáme na nahřátý talíř a uložíme do tepla. Do pánve na zbylé sádlo nasypeme mouku a umícháme světle hnědou jíšku. Pak ji trochu podlijeme vývarem nebo vodou a 5 minut povaříme za stálého míchání.
Podle potřeby omáčku dochutíme solí a pepřem a vložíme do ní plátky masa. Minutku ze svíčkové podáváme většinou s opečenými bramborami.