Tento moučník patří v naší republice k nejoblíbenějším a já se k zástupu fanoušků hrdě přidávám. Kakaový základ odlehčený tvarohovým středem a jako top čokoládová poleva. To je recept na dokonalý dezert, který potěší ke kávě i jako svačinka či snídaně. (celý recept)
Tento moučník patří v naší republice k nejoblíbenějším a já se k zástupu fanoušků hrdě přidávám. Kakaový základ odlehčený tvarohovým středem a jako top čokoládová poleva. To je recept na dokonalý deze...
Těsto připravíme tak, že vyšleháme žloutky s cukrem, přidáme olej a postupně přisypáváme mouku smíchanou s kakaem. Z bílků neušleháme sníh, jen je do směsi na těsto přimícháme za pomoci mixéru.
Menší plech nebo větší zapékací mísu vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Těsto do nádoby nalijeme a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 10 - 15 minut. Zda je základ upečený otestujeme špejlí. Pokud na ní žádné těsto neulpí, je hotovo.
Upečené těsto necháme lehce vychladnout a v mezičase si připravíme náplň. Změklé máslo vymícháme s tvarohem a prosátým cukrem do hladkého krému. Ten následně namažeme na upečený základ.
Tuk a nalámané ledové kaštany necháme rozpustit ve vodní lázni a vzniklou polevu nalijeme na tvaroh.