recepty

Moravský vrabec


Moravský vrabec nejvíce chutná s knedlíkem a zelím. A to jak s houskovým tak i bramborovým knedlíkem. ..
(celý recept)

Moravský vrabec nejvíce chutná s knedlíkem a zelím. A to jak s houskovým tak i bramborovým knedlíkem. ...

Ingredience receptu

  • 600 g vepřové kýty
  • 3 stroužky česneku
  • vepřové sádlo
  • mořská sůl
  • mletý černý pepř

Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Maso nakrájíme na střední kostky a rozložíme do sádlem vymazaného pekáče. Pak ho osolíme a opepříme a posypeme nahrubo nasekaným česnekem.

V předehřáté troubě maso zprudka pečeme ze všech stran asi čtvrt hodiny. Po této době snížíme teplotu trouby přibližně na 170 stupňů, maso podlijeme vodou a dále pečeme do měkka.

Během pečení občas podle potřeby maso podlijeme a promícháme.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Vepřové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Moravský vrabec.
Nebo hledejte podobné podle části názvu moravský vrabec .
Hledat podobné recepty na internetu jako Moravský vrabec

Naši partneři