recepty

Mořidlo s balsamikovým octem


Divočina má svou specifickou vůni a chuť, a proto je dobré si maso předem namořit. Maso pak bude šťavnaté, chutné a balsamiko mu dodá šmrnc...
(celý recept)

Divočina má svou specifickou vůni a chuť, a proto je dobré si maso předem namořit. Maso pak bude šťavnaté, chutné a balsamiko mu dodá šmrnc....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření30 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 0,5l převařené vody
  • 2 lžíce balsamika
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 menší celer
  • 4 kuličky jalovce
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček pepře
  • 2 bobkové listy
  • 2 snítky čerstvého tyminánu

Způsob přípravy

Nejdříve si nadrobno nasekáme cibuli, zeleninu nakrájíme na kostičky a polovinu z toho nasypeme do nádoby, ve které chceme maso nakládat.

Maso omyjeme, očistíme a položíme do nádoby na zeleninu. Vodu s balsamikem a kořením přivedeme k varu, ihned odstavíme a necháme vychladnout.

Vyhladlým mořidlem přelijeme maso, posypeme zbytkem zeleniny s cibulí a zatěžkáme. Necháme 2-3 dny uležet, každý den obracíme.


  • Kuchař: Dana F.
  • Publikováno:

Kategorie: Maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Mořidlo s balsamikovým octem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu mořidlo balsamikovým octem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Mořidlo s balsamikovým octem

Naši partneři