Mořidlo s červeným vínem recept
Už jste zkoušeli mořit maso? Určitě to stojí za to, jelikož mořidlo dodá maso vynikající a nezaměnitelnou chuť. Obzvláště pokud použijete mořidlo s dobrým červeným vínem, tak neprohloupíte.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300ml aromatického červeného vína (např. Portugal)
- 1 velká cibule
- 1 velká mrkev
- 1 střední petržel
- 1 střední celer
- 3 bobkové listy
- 5 jalovčinek
- 6 kuliček pepře
- špek nebo slanina
Způsob přípravy
Nejprve si maso omyjeme, odblaníme poté prošpikujeme a posolíme. Cibuli nakrájíme nadrobno a zeleninu na kostičky.
Polovinu zeleniny s cibulí nasypeme do nádoby na naložení masa, přisypeme koření a vložíme maso.
Druhou polovinu zeleniny s cibulí nasypeme navrch, zalijeme vínem, maso zatížíme a necháme 3-5 dní v chladu uležet.