Mražený losos recept
Mraženého lososa před tepelnou úpravou raději rozmrazte. Den předem ho z mrazáku položte na talíř vyložený papírovou utěrkou a nechte ho v ledničce do rána rozmrazit. Pak ho připravte podle svého oblíbeného, nebo třeba podle tohoto jednoduchého ale pikantního receptu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1500 g filet z lososa s kůží
- 250 ml bílého jogurtu
- 4 lžíce pikantnější hořčice
- 1 citron
- 1 snítka kopru
- 2 lžíce nasekané zelené pažitky
- mořská sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V misce smícháme jogurt s nasekaným koprem, hořčicí, pažitkou, špetkou soli a pepře.
Pekáč vymažeme olejem, položíme do něho filet z lososa kůží dolů, pokapeme ho citronem a potřeme jogurtovou směsí.
V předehřáté troubě lososa pečeme asi 10 až 25 minut. Vhodnou přílohou je salát z čerstvé zeleniny nebo jakkoliv upravené brambory.