recepty

Mušle s bílým vínem a petrželkou


Mušle s bílým vínem a petrželkou mohou být neotřelým předkrmem. Nebo je můžeme připravit jako malé lehké jídlo pro posezení s přáteli...
(celý recept)

Mušle s bílým vínem a petrželkou mohou být neotřelým předkrmem. Nebo je můžeme připravit jako malé lehké jídlo pro posezení s přáteli. Velkou pánev zahřejeme na střední teplotu, přidáme víno, nadro...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření30 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 1 kg čerstvých mušlí
  • 250 ml bílého vína
  • 1 lžíce nasekané zelené petržele
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • nasekaná zelená petržel pro konečné zdobení

Způsob přípravy

Mušle s bílým vínem a petrželkou mohou být neotřelým předkrmem. Nebo je můžeme připravit jako malé lehké jídlo pro posezení s přáteli. Velkou pánev zahřejeme na střední teplotu, přidáme víno, nadrobno nasekaný česnek, zelenou petrželku a nadrobno nakrájenou cibuli. Vše přivedeme k varu a vaříme 7 minut. Nyní do pánve přidáme důkladně očištěné mušle, znovu přivedeme k varu, přikryjeme pánev poklicí a vaříme mušle 3 až 4 minuty. Trochu přitom pohybujeme pánví, aby se mušle otevřely a uvolnily šťávu. Po třech či čtyřech minutách, víko odklopíme a otevřené mušle odložíme do připravené mísy. Po pěti minutách všechny neotevřené mušle dáme stranou. Samotný vývar ještě povaříme 2 minuty a nalijeme ho do mísy s otevřenými mušlemi. Pokrm ozdobíme sekanou zelenou petrželkou a podáváme nejlépe s opečeným chlebem.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Předkrmy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu mušle bílým vínem petrželkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Mušle s bílým vínem a petrželkou

Naši partneři