Muffiny s čokoládou recept
Milujete muffiny? Zajímavý moučník, který se hodí jak na oslavu, tak na svačinu do školy.
(celý recept)
Ingredience receptu
- ¼ kg mouka – hladká
- 85 g cukr – např. krupice
- 2 ks vajíčka
- 1/2 kávové lžičky jedlá soda
- 0,135 kg čokoláda – na vaření
- 0,135 kg čokoláda – bílá
- 0,285 kg smetana – zakysaná
- 2 kávové lžičky kypřicí prášek do pečiva
- 85 g čerstvé máslo
- 25 g pravé kakao
- moučkový cukr – na posypání
Způsob přípravy
Předehřejeme si troubu na cca 200 °C a připravíme si formu na muffiny. Vložíme do ní papírové košíčky.
Na prkénku si opatrně pokrájíme čokoládu. Odložíme na stranu. Vyndáme si máslo z lednice a rozehřejeme ho. Do mísy nandáme smetanu a zapracujeme s rozehřátým máslem. Osladíme, vyklepneme vajíčka a první část máme připravenou.
Ostatní, sypké ingredience nandáme do hluboké mísy. Vmícháme pokrájenou čokoládu. Důkladně zamícháme a spojíme s připravenou první částí.
Pomocí dvou lžic nandáme těsto do košíčků. Dáme péct. Doba pečení je kolem dvaceti minut. Upečené muffiny naskládáme na dortový podnos a lehce posypeme moučkovým cukrem.