Sdílet:

Musaka recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Musaka je báječné zeleninové jídlo s vepřovým masem. Podáváme ho s čerstvým pečivem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g zelených paprik
  • 500 g zralých rajčat
  • 800 g vepřového masa
  • 4 vejce
  • 100 g strouhaného sýra
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • olivový olej
  • 3 bílé cibule
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • voda nebo zeleninový vývar


Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Mezitím na oleji osmažíme dorůžova dvě nadrobno nakrájené cibule. Maso nakrájíme na menší kostky, přidáme ho k cibuli a prudce opečeme ze všech stran.

Nyní maso podlijeme vodou nebo vývarem, podle potřeby osolíme a opepříme a pod pokličkou dusíme do měkka.

Poslední cibuli nakrájíme na kolečka a osmažíme na jiné vyšší pánvi na troše oleje. Pak k ní přidáme na proužky nakrájené papriky a rajčata, lehce osolíme a vše podusíme , až zelenina také změkne.

Nakonec smícháme zeleninovou a masovou směs, přidáme 1 až 2 lžíce protlaku a znovu dobře promícháme. Zapékací mísu vymažeme olejem a naplníme ji připravenou směsí zeleniny a masa. Vejce rozšleháme se strouhaným sýrem a nalijeme na směs do zapékací mísy.

Pokrm zapékáme v předehřáté troubě 10 až 15 minut. Podáváme horké.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Musaka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Musaka.
Hledat podobné recepty na internetu jako Musaka

Kde najít informace



×