Nákyp s jablky recept
Nákyp s jablky je báječné sladké jídlo s medem. Mouka nemusí být nutně rýžová, klidně použijte pohankovou nebo žitnou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g jablek
- 6 lžic včelího medu
- 120 ml mléka
- 1 vejce
- 5 lžic rýžové mouky
- 1 citron
- sůl
- máslo
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Ve velké míse je smícháme se žloutkem, mlékem, moukou, medem a jednou lžící citronové šťávy.
Z bílku ušleháme tuhý sníh, který nakonec opatrně přimícháme do směsi. Vyšší formu na nákyp vymažeme máslem a naplníme ji jablečnou směsí. V předehřáté troubě nákyp zvolna pečeme asi čtvrt hodiny dozlatova.