recepty

Nálev na okurky


Blíží se sezóna zavařování. Bez nakládaných okurek si některá jídla ani nedovedeme představit. Bramborový salát, řízek s kaší a okurkou, obložené chlebíčky aj. Dnes si připravíme rychlý nálev na okurky...
(celý recept)

Blíží se sezóna zavařování. Bez nakládaných okurek si některá jídla ani nedovedeme představit. Bramborový salát, řízek s kaší a okurkou, obložené chlebíčky aj. Dnes si připravíme rychlý nálev na okurk...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření30 minPočet porcí10 porcí


Ingredience receptu

  • 1/4 ks kuchyňská cibule
  • 1 polévková lžíce cukr např. krupice
  • 2 snítky kopr
  • 2 kuličky nové koření
  • 3 plátky pěkná mrkev
  • 5 cl ocet
  • 1 kávová lžička sůl
  • 2 ks sacharin
  • 5 kuliček černý pepř - celý
  • okurky - nakládačky

Způsob přípravy

Na zahradě si natrháme okurky. Zbavíme nečistot a důkladně opláchneme ve vodě.

Umyjeme si sklenici.(nálev 0,7 l)

Omytou a rozkrájenou (cibuli, kopr, mrkev) zeleninu vložíme do sklenice. Přidáme koření, sůl a další ingredience.

Pěkně naskládáme okurky. Nakonec vlijeme vodu.

Na sklenici nandáme víčko.(zavíčkujeme) A můžeme začít zavařovat.

Až budou hotové, opatrně vyndáme sklenici a necháme vychladnout. Popíšeme sklenici (nebo víčko) a uložíme do sklepa.


  • Kuchař: Tomáš Rohlena
  • Publikováno:

Kategorie: Zeleninové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Nálev na okurky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu nálev okurky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Nálev na okurky

Naši partneři