Placky typu tortilla se hodí pro hlavní chod, ale plněné zeleninou, mohou být i skvělou svačinkou, která zažene malý hlad. Tortilly bez masa jsou zdravé jídlo, a když zvolíte celozrnnou variantu této oblíbené placky, zasytí vás ještě o něco déle. (celý recept)
Placky typu tortilla se hodí pro hlavní chod, ale plněné zeleninou, mohou být i skvělou svačinkou, která zažene malý hlad. Tortilly bez masa jsou zdravé jídlo, a když zvolíte celozrnnou variantu této ...
Zeleninu omyjeme a pečlivě osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou. Pórek nakrájíme na co nejtenčí plátky, okurku na hranolky, rajčata na měsíčky.
Kukuřici slijeme a necháme na sítku okapat. Do misky nasypeme zeleninu kromě ledového salátu a smícháme s jogurtem a lučinou. Dochutíme pepřem a solí.
Tortilly rozprostřeme, na každou položíme list ledového salátu a na něj zeleninovou směs. Placku zamotáme a je hotovo.
Pokud nebudete jídlo ihned konzumovat, lze jeden konec tortilly zabalit do alobalu nebo celou placku do potravinové fólie, aby se nerozpadla a později se dala snadno sníst.