Recept Nedělní roštěná

Detail receptu na jídlo Nedělní roštěná. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Nedělní roštěná

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

1

Nedělní roštěná rozhodně uspokojí vaše chuťové pohárky vrchovatě. Tenhle lahodný šťavnatý pokrm všechny jistě nadchne.

Troubu zahřejeme na 180 stupňů. Petržel, tymián a bobkový list svážeme dohromady kuchyňským provázkem. V míse smícháme trochu hladké mouky, pepř a sůl a obalíme v této směsi maso. Přebytečnou mouku sklepneme. Na pekáči s rozpáleným olejem maso na plotně opékáme ze všech stran, přibližně 10 minut.

Pak maso z pekáče přendáme na talíř. Do nádoby nasypeme nakrájenou cibuli a utřený česnek a orestujeme dohněda. Nyní přilijeme sherry a pár minut povaříme.

Přidáme rajčata, svazek bylinek, osolíme a opepříme. Na to položíme maso, podlijeme trochou vody a vše přivedeme k varu. Pekáč přendáme do předehřáté trouby a maso pečeme, dokud nezměkne, asi tak hodinu. Pak kolem masa položíme kousky mrkve, brambory nakrájené na čtvrtky, celerovou nať a překrojené fazolky. Pečeme asi půl hodiny, až i zelenina změkne a během pečení podle potřeby podléváme vodou. Nakonec odstraníme svazek bylin a maso z pekáče.

Maso přikryjeme potravinovou folií a necháme ho takhle stát asi 15 minut a pak ho nakrájíme na menší kousky.

Nakrájené maso vrátíme do omáčky se zeleninou, tu podle chuti dosolíme a opepříme.

Nedělní roštěnou můžeme podávat s brambory nebo s čerstvým chlebem.

Nedělní roštěná rozhodně uspokojí vaše chuťové pohárky vrchovatě. Tenhle lahodný šťavnatý pokrm všechny jistě nadchne. Troubu zahřejeme na 180 stupňů. Petržel, tymián a bobkový list svážeme dohroma...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 120 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Nedělní roštěná


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Nedělní roštěná

Ingredience receptu Nedělní roštěná

500 g hovězí roštěné
400 g naložených fazolových lusků
2 bobkové listy
900 g červených brambor
jedna plechovka drcených rajčat
2 lžíce rostlinného oleje
6 snítek petržele
6 stroužků česneku
6 snítek tymiánu
mletý černý pepř
1 hrnek sherry
sůl
2 nakrájené cibule
4 mrkve
hladká mouka
3 natě celeru nakrájené na čtvrtiny

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Hovězí
Hledat podobné recepty jako Nedělní roštěná

Podobné recepty jako Nedělní roštěná


×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů