recepty

Nedělní roštěná


Nedělní roštěná rozhodně uspokojí vaše chuťové pohárky vrchovatě. Tenhle lahodný šťavnatý pokrm všechny jistě nadchne...
(celý recept)

Nedělní roštěná rozhodně uspokojí vaše chuťové pohárky vrchovatě. Tenhle lahodný šťavnatý pokrm všechny jistě nadchne. Troubu zahřejeme na 180 stupňů. Petržel, tymián a bobkový list svážeme dohroma...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření120 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 500 g hovězí roštěné
  • 400 g naložených fazolových lusků
  • 2 bobkové listy
  • 900 g červených brambor
  • jedna plechovka drcených rajčat
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 6 snítek petržele
  • 6 stroužků česneku
  • 6 snítek tymiánu
  • mletý černý pepř
  • 1 hrnek sherry
  • sůl
  • 2 nakrájené cibule
  • 4 mrkve
  • hladká mouka
  • 3 natě celeru nakrájené na čtvrtiny

Způsob přípravy

Nedělní roštěná rozhodně uspokojí vaše chuťové pohárky vrchovatě. Tenhle lahodný šťavnatý pokrm všechny jistě nadchne. Troubu zahřejeme na 180 stupňů. Petržel, tymián a bobkový list svážeme dohromady kuchyňským provázkem. V míse smícháme trochu hladké mouky, pepř a sůl a obalíme v této směsi maso. Přebytečnou mouku sklepneme. Na pekáči s rozpáleným olejem maso na plotně opékáme ze všech stran, přibližně 10 minut. Pak maso z pekáče přendáme na talíř. Do nádoby nasypeme nakrájenou cibuli a utřený česnek a orestujeme dohněda. Nyní přilijeme sherry a pár minut povaříme. Přidáme rajčata, svazek bylinek, osolíme a opepříme. Na to položíme maso, podlijeme trochou vody a vše přivedeme k varu. Pekáč přendáme do předehřáté trouby a maso pečeme, dokud nezměkne, asi tak hodinu. Pak kolem masa položíme kousky mrkve, brambory nakrájené na čtvrtky, celerovou nať a překrojené fazolky. Pečeme asi půl hodiny, až i zelenina změkne a během pečení podle potřeby podléváme vodou. Nakonec odstraníme svazek bylin a maso z pekáče. Maso přikryjeme potravinovou folií a necháme ho takhle stát asi 15 minut a pak ho nakrájíme na menší kousky. Nakrájené maso vrátíme do omáčky se zeleninou, tu podle chuti dosolíme a opepříme. Nedělní roštěnou můžeme podávat s brambory nebo s čerstvým chlebem.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Hovězí

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Nedělní roštěná.
Nebo hledejte podobné podle části názvu nedělní roštěná .
Hledat podobné recepty na internetu jako Nedělní roštěná

Naši partneři