Netradiční karbanátky s jablky recept
Netradiční karbanátky s jablky jsou vláčné a výborné. Přidáme-li k nim čerstvý zeleninový salát nebo bramborovou kaši, budeme mít skvělý oběd.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200 g mletého hovězího masa
- 300 g mletého vepřového masa
- 2 vejce
- 2 jablka
- 4 lžíce hladké mouky
- sůl
- mletý černý pepř
- čerstvá zelená petrželka
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Jablka oloupeme a nastrouháme na středně hrubém struhadle. Smícháme je v míse s oběma druhy mletého masa, vejcem a nadroboučko nasekanou petrželkou.
Masovou směs osolíme a okořeníme pepřem. Mokrýma rukama z ní pak tvoříme karbanátky, které obalíme z obou stran v hladké mouce. Na olejem vymazaný plech pak karbanátky naskládáme a v předehřáté troubě je upečeme dozlatova.