Nové brambory pečené ve slupce recept
Nové brambory pečené ve slupce je to pravé letní jídlo. Přidejte k nim misku se solí a máslo a jako doplněk bude stačit čerstvý zeleninový salát. Klidně se tentokrát obejděte bez masa.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg nových brambor
- olivový olej
- mořská sůl
- mletá červená paprika
Způsob přípravy
Brambory důkladně omyjeme. Troubu si předem předehřejeme na 200 stupňů. Omyté brambory osušíme a podélně nakrájíme na poloviny.
Na olejem vymazaný plech poloviny brambor poskládáme vedle sebe slupkou dolů. Lehce je osolíme a okořeníme sladkou paprikou. Nakonec brambory pokapeme olejem a vložíme plech do trouby.
Pečeme doměkka asi půl hodiny. Přidáme vhodnou přílohu, máslo a sůl a můžeme podávat.