Omáčky z vepřového masa recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Omáčky z vepřového masa podáváme s rýží, s houskovými knedlíky, s vařenými bramborami. A také s těstovinami nebo s kouskem čerstvého pečiva.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g vepřové krkovičky
  • 2 velké cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička sojové omáčky
  • 500 ml vývaru
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • mletá sladká paprika


Způsob přípravy

Vepřové maso nakrájíme na střední kostky. V kastrole na lžíci sádla osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak přidáme nakrájené maso a zprudka ho ze všech stran osmahneme.

K masu přilijeme vývar, okořeníme špetkou soli, pepře, papriky a sojovou omáčkou. Pod pokličkou maso zvolna dusíme do měkka.

Když je maso měkké, zahustíme omáčku moukou rozšlehanou v trošce studené vody a už jen krátce povaříme. Nakonec ještě podle potřeby přidáme sůl nebo koření.

Podáváme s vybranou přílohou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Omáčky z vepřového masa recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Omáčky z vepřového masa .
Nebo hledejte podobné podle části názvu omáčky vepřového masa .
Hledat podobné recepty na internetu jako Omáčky z vepřového masa

Kde najít informace



×