Omeleta s klobásou Chorizo doplněná tmavým celozrnným pečivem může být skvělá večeře. A nebo klidně taky výborná snídaně pro toho, kdo je zvyklý vydatně snídat. (celý recept)
Omeleta s klobásou Chorizo doplněná tmavým celozrnným pečivem může být skvělá večeře. A nebo klidně taky výborná snídaně pro toho, kdo je zvyklý vydatně snídat.
Červenou papriku potřeme olejem a op...
Omeleta s klobásou Chorizo doplněná tmavým celozrnným pečivem může být skvělá večeře. A nebo klidně taky výborná snídaně pro toho, kdo je zvyklý vydatně snídat.
Červenou papriku potřeme olejem a opékáme ji na pánvi asi deset minut. Pak ji uložíme do ledničky a ochladíme. Po ochlazení snadno sloupneme z papriky slupku a nakrájíme ji na malé proužky.
V misce si ušleháme vejce se solí, pepřem a se smetanou.
Na pánvi rozpustíme máslo a přidáme k němu oloupaný brambor nakrájený na tenké plátky.
Opečeme ho do měkka.
Do větší suché pánve naskládáme na kolečka nakrájenou klobásu a při střední teplotě ji zahříváme, až pustí tuk. Pak k ní přidáme opečený brambor a papriku a krátce vše osmahneme dohněda . Nyní přidáme do pánve trochu másla a vlijeme vaječnou směs. Zvolna smažíme, až omeleta ztuhne.
Nakonec vršek omelety potřeme máslem a ozdobíme sekanou zelenou petrželkou nebo pažitkou a můžeme podávat.