recepty

Omeleta s mascarpone, špenátem a parmezánem


Omeleta s mascarpone, špenátem a parmezánem je dobrou volbou pro lehký oběd nebo večeři. Připravíme ji v troubě nebo v grilu...
(celý recept)

Omeleta s mascarpone, špenátem a parmezánem je dobrou volbou pro lehký oběd nebo večeři. Připravíme ji v troubě nebo v grilu. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Ušleháme mascarpone s vejci, přidáme...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření30 minPočet porcí6 porcí


Ingredience receptu

  • 6 vajec
  • 125 g strouhaného parmezánu
  • 250 g natrhaných čerstvých špenátových listů
  • 120 g mascarpone
  • 1 lžíce nasekané ploché petržele
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • mletý černý pepř

Způsob přípravy

Omeleta s mascarpone, špenátem a parmezánem je dobrou volbou pro lehký oběd nebo večeři. Připravíme ji v troubě nebo v grilu. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Ušleháme mascarpone s vejci, přidáme nasekanou petržel a tři čtvrtiny parmezánu. Ve větší pánvi zahřejeme olej a krátce na něm necháme zavadnout špenát. Pak na špenát nalijeme směs s vejci a při snížené teplotě na minimum je necháme zespoda ztuhnout. Asi po 7 minutách povrch posypeme zbylým parmezánem a dáme zapéci do předehřáté trouby asi na 7 až 10 minut. Před podáváním necháme omeletu trochu zchladnout na pánvi.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Vegetariánské

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu omeleta mascarpone, špenátem parmezánem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Omeleta s mascarpone, špenátem a parmezánem

Naši partneři