Omelety s kopřivami jsou lehoučké a svěží jarní jídlo. V době mladých kopřiv si díky těmto omeletám doplníme v těle tolik chybějící vitamíny po dlouhé zimě. (celý recept)
Omelety s kopřivami jsou lehoučké a svěží jarní jídlo. V době mladých kopřiv si díky těmto omeletám doplníme v těle tolik chybějící vitamíny po dlouhé zimě. A kromě toho, jsou vynikající.
Z tohoto...
Omelety s kopřivami jsou lehoučké a svěží jarní jídlo. V době mladých kopřiv si díky těmto omeletám doplníme v těle tolik chybějící vitamíny po dlouhé zimě. A kromě toho, jsou vynikající.
Z tohoto množství surovin připravíme dvě omelety. Vejce nejprve rozšleháme v misce se solí, pepřem a mlékem. Pak přidáme nadrobno nasekané mladé kopřivy, na jemno nakrájenou zelenou cibulku a polovinu čedaru.
Vše dobře promícháme.
Na pánvi rozpálíme olej a pak na něj vlijeme polovinu směsi. Teplotu zmírníme a zvolna omeletu osmažíme. Před koncem smažení povrch omelety posypeme polovinou zbylého sýra a necháme dojít. Stejně tak připravíme i druhou omeletu.
K hotové omeletě s kopřivami se hodí čerstvé zeleninové saláty nebo pečivo.