Opečené brambory se sázenými vejci, jednoduché a snadné jídlo. A chutná většinou každému... (celý recept)
Opečené brambory se sázenými vejci, jednoduché a snadné jídlo. A chutná většinou každému. Skvělá večeře, nebo i oběd, a klidně si k němu ještě přidejte salát z čerstvé zeleniny.
Brambory omyjeme a...
Opečené brambory se sázenými vejci, jednoduché a snadné jídlo. A chutná většinou každému. Skvělá večeře, nebo i oběd, a klidně si k němu ještě přidejte salát z čerstvé zeleniny.
Brambory omyjeme a ve slupce je uvaříme téměř do měkka. Vodu slijeme a brambory vychladnout.
Ve vyšší pánvi osmažíme slaninu do křupava. Pak ji děrovanou naběračkou přeneseme na papírové utěrky a necháme okapat tuk.
V misce ušleháme hořčici se třemi lžícemi octa a trochou tuku z pánve. Nakonec omáčku dochutíme solí a pepřem.
Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Naskládáme je do pekáče vymazaného řepkovým olejem. Do pánve nalije trochu oleje a osmahneme na něm nakrájenou červenou cibuli až zesklovatí, pak obsah pánve vlijeme na brambory do pekáče, zlehka promícháme, osolíme a opepříme.
Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme za občasného promíchání přibližně 8 minut, až brambory začínají hnědnout. Troubu vypneme a ponecháme je v teple.
Na pánvi osmažíme, jedno po druhém, vejce. Pozor abychom neporušili při rozklepávání žloutek. Hotová vejce by měla být na okrajích hnědá a žloutek ještě lehce tekutý.
Jednotlivé porce brambor s vejci ozdobíme plátky slaniny a třeba zelenou petrželkou. Hořčičnou omáčku podáváme zvlášť.