Opečená zelenina s vepřovými nudličkami recept
Skvělé jídlo, které si můžete připravit na rodinnou sešlost, nebo jako klasickou večeři pro více lidí.
Je to lehké jídlo, které uspokojí vaše mlsné jazýčky.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg vepřová plec
- sójová omáčka
- sůl
- černý pepř - mletý
- 1 ks malá cuketa
- 1/2 ks okurka
- 2 ks červená paprika špičatá - kapie
- 2 hrsti fazolové lusky - kulaté
- koření - Gyros
- koření - Kari
- 4 stroužky česneku
- 2 ks kuchyňská cibule - červená
- červená paprika mletá - uzená
- chilli koření
Způsob přípravy
Vepřové maso si rozkrájíme na nudličky. Zakápneme podle chuti sójovou omáčkou. Osolíme ho a opepříme. Okořeníme chilli a uzenou, mletou červenou paprikou. Posypeme kořením Gyros. Promícháme a dáme do klasické trouby, nebo do multifunkční mikrovlnné trouby (ve vhodné nádobě např.Crisp talíř) - funkce Crisp. Občas promícháme a pečeme do měkka.
Zeleninu si opláchneme a nakrájíme na delší nudličky. (cuketa, papriky, okurka) Vhodíme do hlubší pánve. Přisypeme fazolové lusky, pokrájené stroužky česneku a na kolečka nakrájenou červenou cibuli. Osolíme, opepříme a posypeme kořením Kari. Pokapeme sójovou omáčkou. Zlehka promícháme, přikryjeme pokličkou a opékáme.
Opečené měkké vepřové nudličky vmícháme k zelenině. Jako přílohu doporučuji rýžové nudle nebo celozrnné pečivo.
Servírovat můžeme v miskách a jíst hůlkami. Dobrou chuť.