Zajímavý tip na zpracování ořechů, které se nacházejí snad na každé vánoční tabuli. Pokud jste také nakoupili lískové ořechy, doporučujeme vyzkoušet výrobu domácí jemné ořechové paštiky. Recept mohou vyzkoušet i zastánci rostlinné stravy, protože i když se jedná o paštiku, na její výrobu nebudete potřebovat žádné masné výrobky. (celý recept)
Zajímavý tip na zpracování ořechů, které se nacházejí snad na každé vánoční tabuli. Pokud jste také nakoupili lískové ořechy, doporučujeme vyzkoušet výrobu domácí jemné ořechové paštiky. Recept mohou ...
Rozpálíme troubu na 150°C a na plech rozprostřeme lískové ořechy bez skořápek. Ořechy dáme pražit na 5 minut do trouby. Teplé ořechy z plechu vysypeme do utěrky, a jemným mnutím z nich oloupeme šlupičky.
Oloupané ořechy a slunečnicová semínka nasekáme na jemno a rozdělíme na dvě části. Druhou polovinu ořechů se semínky rozmixujeme v mixéru do hladkého krému. Oloupeme česnek a prolisujeme ho. Šalvěj nasekáme na jemné kousíčky.
Připravíme si větší mísu, do které vložíme obě části ořechové směsi a česnek. Zakápneme olejem a začneme zapracovávat tvaroh s lučinou. Směs důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem. Můžeme také zjemnit několika lžícemi mléka. Hotovou paštiku necháme odstát do druhého dne v lednici.