Ořechová roláda recept
Ořechová roláda je moučník jako stvořený k odpolední kávě. Dětem k němu uděláme čaj nebo třeba kakao.
(celý recept)
Ingredience receptu
- těsto:
- 120 g cukru moučka
- 4 vejce
- 80 g polohrubé mouky
- náplň:
- 250 g másla
- 120 g cukru moučka
- 50 g strouhaných ořechů
- olej na vymazání plechu
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. Vejce s cukrem ušleháme do pěny a pak po částech za stálého šlehání přisypáváme mouku. Hladké piškotové těsto pak rozprostřeme na vymazaný plech a v předehřáté troubě ho upečeme dorůžova.
Mezitím si ve šlehači z másla, cukru a nastrouhaných ořechů ušleháme náplň.
Po upečení těsto necháme asi 60 vteřin stát a pak piškot opatrně stočíme na plechu do rolády. Po dalších třech minutách roládu rozbalíme, necháme ji trochu vychladnout, potřeme oříškovým krémem a znovu zabalíme.
Po důkladném vychladnutí roládu můžeme nakrájet na plátky.