Recept Osso Buco

Detail receptu na jídlo Osso Buco. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Osso Buco

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Osso Buco je italská specialita z telecí kližky dušené se zeleninou ve víně. Křehoučké maso voňavé bylinkami je prostě delikatesa a rozhodně nebudete litovat, že jste se pustili do vaření.

Připravíme si bouquet garni svázáním tymiánu, bobkového listu, hřebíčků a rozmarýnu pevně dohromady kuchyňským provázkem.

Maso omyjeme a důkladně osušíme a převážeme kuchyňským provázkem, aby drželo u kosti. Ze všech stran ho osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytek mouky zlehka oklepneme.

Ve velkém kastrole rozpálíme olej a kližku v něm opečeme po každé straně asi 3 minuty. Jakmile maso zhnědne, vyndáme ho na zvláštní talíř. Do kastrolu teď vhodíme celer, mrkev a cibuli. Trochu přisolíme a dusíme 8 minut až zelenina změkne.Pak přidáme rajský protlak a dobře promícháme.

Nyní do kastrolu k zelenině vrátíme opečené maso, přidáme bílé víno a dusíme, až se polovina tekutiny odpaří. Pak přidáme bouquet garni a 2 hrnky kuřecího vývaru. Vše přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna dusíme přikryté pokličkou asi 1,5 hodiny. Pokrm kontrolujeme průběžně a je-li třeba, dolijeme vývar, aby bylo maso ze 3/4 ponořené.

Jakmile začne maso odpadávat od kosti a je dostatečně měkké, vyndáme ho do servírovací mísy a odstraníme motouz a kosti.

Z omáčky odstraníme i svazek koření (bouquet garni) a přidáme ji k masu do servírovací mísy. Sekaná zelená petrželka a citronová kůra slouží k ozdobení a dochucení jídla. Osso Buco podáváme nejlépe s milánským šafránovým rizotem.

Osso Buco je italská specialita z telecí kližky dušené se zeleninou ve víně. Křehoučké maso voňavé bylinkami je prostě delikatesa a rozhodně nebudete litovat, že jste se pustili do vaření. Připraví...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 120 min
  • Počet porcí 6

Recenze a hodnocení receptu Osso Buco


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Osso Buco

Ingredience receptu Osso Buco

bouquet garni :
1 snítka rozmarýnu
2 hřebíčky
1 suchý bobkový list
1 snítka čerstvého tymiánu



dušené maso :
1,2 kg telecí kližky s kostí
1 hrnek suchého bílého vína
1 lžíce rajského protlaku
3 hrnku kuřecího vývaru
1/2 hrnku rostlinného oleje
1 mrkev nakrájená na kostičky
1 stonek celeru nakrájený na malé kostičky
3 lžíce nakrájené ploché zelené petržele
mletý černý pepř
1 malá cibule nakrájená na hrubé kousky
mořská sůl
hladká mouka
1 lžíce citronové kůry

kuchyňský motouz k bouquet garni a pro uvázání telecí kližky

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Maso
Hledat podobné recepty jako Osso Buco

Podobné recepty jako Osso Buco


×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů