Pálivá kuřecí křidélka recept
Pikantní kuřecí křidýlka skvěle chutnají například k pivu, ideálně podávané s domácím chlebem a nakládanými okurkami. Po téhle dobrotě zůstanou jen kostičky na talíři a mastné pusy. Křidélka jsou skvělá také na grilu, ale dobře se udělají i v klasické troubě. Základem úspěchu je marinování a v omáčce by si měly kousky kuřete poležet alespoň šest hodin.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 12 - 15 kuřecích křidélek
- Marináda:
- 4 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 chilli papričky bez semínek
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Ve větší plastové nebo keramické míse smícháme všechny tekuté přísady na marinádu, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, chilli papričku bez semínek nakrájenou nadrobno, sůl a pepř.
Maso omyjeme, osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou, naložíme do marinády a uložíme na několik hodin do chladu.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme dvěma vrstvami pečícího papíru (je lepší dát dva, aby mastnota neprosákla) a křídla pečeme přibližně 40 - 45 minut.