Pálivá kuřecí křidélka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření50 minPočet porcí2 porce

Pikantní kuřecí křidýlka skvěle chutnají například k pivu, ideálně podávané s domácím chlebem a nakládanými okurkami. Po téhle dobrotě zůstanou jen kostičky na talíři a mastné pusy. Křidélka jsou skvělá také na grilu, ale dobře se udělají i v klasické troubě. Základem úspěchu je marinování a v omáčce by si měly kousky kuřete poležet alespoň šest hodin.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 12 - 15 kuřecích křidélek
  • Marináda:
  • 4 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 chilli papričky bez semínek
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Ve větší plastové nebo keramické míse smícháme všechny tekuté přísady na marinádu, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, chilli papričku bez semínek nakrájenou nadrobno, sůl a pepř.

Maso omyjeme, osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou, naložíme do marinády a uložíme na několik hodin do chladu.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vyložíme dvěma vrstvami pečícího papíru (je lepší dát dva, aby mastnota neprosákla) a křídla pečeme přibližně 40 - 45 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pálivá kuřecí křidélka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pálivá kuřecí křidélka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pálivá kuřecí křidélka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pálivá kuřecí křidélka

Kde najít informace



×