Pikantní papriková pomazánka může sloužit jako základ pro zajímavé jednohubky, nebo chlebíčky. Můžete jí také použít jako jednoduchý dip a máčet si v něm opečený toustový chléb, pečené brambory nebo koupené tacos chipsy. (celý recept)
Pikantní papriková pomazánka může sloužit jako základ pro zajímavé jednohubky, nebo chlebíčky. Můžete jí také použít jako jednoduchý dip a máčet si v něm opečený toustový chléb, pečené brambory nebo k...
Troubu předehřejeme na 170°C. Papriky rozkrojíme a odstraníme semínka. Cibuli oloupeme a rozpůlíme. Česnek loupat nebudeme, jen seřízneme z vrchu. Rajčátka omyjeme, lilek také a rozpůlíme ho. Zeleninu rozložíme na plech a pokapeme olivovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě do měkka.
Poté co zelenina vychladne, sejmeme z paprik, lilku a rajčat slupku. Nožem vymáčkneme česnek ze slupek. Zeleninu vložíme do mixéru a rozmixujeme na jemný krém. Postupně přiléváme olej. Dochutíme solí, pepřem, pálivou paprikou a rozmarýnem a zakápneme octem. Vše důkladně promícháme dokud se suroviny nespojí v pastu. V případě, že je krém příliš řídký, můžeme povařit v hrnci na kamnech dokud nezhoustne.