recepty

Pařížské rohlíčky


Pařížské rohlíčky jsou lahodné, jemné a určitě zmizí z talíře hned jak je nabídnete. Proto je připravujeme nejen o vánocích, ale kdykoliv dostaneme chuť na něco obzvlášť dobrého...
(celý recept)

Pařížské rohlíčky jsou lahodné, jemné a určitě zmizí z talíře hned jak je nabídnete. Proto je připravujeme nejen o vánocích, ale kdykoliv dostaneme chuť na něco obzvlášť dobrého. Z vejce, mletých ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí12 porcí


Ingredience receptu

  • krém:
  • 45 g cukru krupice
  • 85 g másla
  • 1 vejce
  • 10 g kakaa
  • těsto:
  • 100 g mletých vlašských ořechů
  • 100 g cukru moučka
  • 1 čokoládová poleva
  • 1 vejce
  • 1,5 lžíce hladké mouky

Způsob přípravy

Pařížské rohlíčky jsou lahodné, jemné a určitě zmizí z talíře hned jak je nabídnete. Proto je připravujeme nejen o vánocích, ale kdykoliv dostaneme chuť na něco obzvlášť dobrého. Z vejce, mletých ořechů, cukru a mouky utřeme hladké těsto. Pomocí cukrářského sáčku pak z těsta tvarujeme přímo na plech s pečícím papírem malé rohlíčky. V troubě předehřáté na 150 stupňů je pak zvolna pečeme dorůžova, přibližně čtvrt hodiny. Ještě teplé je sundáme z plechu a necháme zchladnout. Ve vodní lázni ušleháme vejce, cukr krupice a kakao na jemný krém. Necháme ho trochu zchladnout a teprve pak přidáme máslo. Po vyšlehání necháme krém hodně vychladit. Na studené rohlíčky pak sáčkem nastříkáme krém a znovu rohlíčky dáme hodně zchladit. Po vychlazení je namáčíme v rozpuštěné čokoládové polevě. Zdroj fotografií: Facebook.com


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Cukroví

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pařížské rohlíčky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pařížské rohlíčky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pařížské rohlíčky

Naši partneři