Pařížské rohlíčky jsou lahodné, jemné a určitě zmizí z talíře hned jak je nabídnete. Proto je připravujeme nejen o vánocích, ale kdykoliv dostaneme chuť na něco obzvlášť dobrého. (celý recept)
Pařížské rohlíčky jsou lahodné, jemné a určitě zmizí z talíře hned jak je nabídnete. Proto je připravujeme nejen o vánocích, ale kdykoliv dostaneme chuť na něco obzvlášť dobrého.
Z vejce, mletých ...
Pařížské rohlíčky jsou lahodné, jemné a určitě zmizí z talíře hned jak je nabídnete. Proto je připravujeme nejen o vánocích, ale kdykoliv dostaneme chuť na něco obzvlášť dobrého.
Z vejce, mletých ořechů, cukru a mouky utřeme hladké těsto. Pomocí cukrářského sáčku pak z těsta tvarujeme přímo na plech s pečícím papírem malé rohlíčky. V troubě předehřáté na 150 stupňů je pak zvolna pečeme dorůžova, přibližně čtvrt hodiny.
Ještě teplé je sundáme z plechu a necháme zchladnout.
Ve vodní lázni ušleháme vejce, cukr krupice a kakao na jemný krém. Necháme ho trochu zchladnout a teprve pak přidáme máslo. Po vyšlehání necháme krém hodně vychladit.
Na studené rohlíčky pak sáčkem nastříkáme krém a znovu rohlíčky dáme hodně zchladit. Po vychlazení je namáčíme v rozpuštěné čokoládové polevě.
Zdroj fotografií: Facebook.com