Nabídka
Přidej
recepty

Parmezánové bochánky


Parmezánové bochánky upečené doma ve vlastní troubě jsou vynikající, a to především díky skvělé chuti sýra.
(celý recept)

Parmezánové bochánky upečené doma ve vlastní troubě jsou vynikající, a to především díky skvělé chuti sýra. ...

Ingredience receptu

  • 500 g chlebové pšeničné mouky
  • 300 ml vody
  • 2 vejce
  • 100 g parmezánu
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 1 lžička mořské soli
  • 50 ml rostlinného oleje
  • 5 g sušeného droždí

Způsob přípravy

Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. V míse smícháme droždí s vlažnou vodou, přidáme olej a 1 vejce a prošleháme. Pak postupně přidáváme mouku, sůl, cukr a umícháme hladké těsto.

Těsto vyklopíme na pomoučený vál a hněteme ho důkladně rukama tak dlouho, až se přestane lepit. Velkou mísu vymažeme olejem, přendáme do ní těsto a přikryté čistou utěrkou ho necháme kynout nejméně půl hodiny.

Vykynuté těsto na vále rozdělíme na malé bochánky, naskládáme je na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme nastrouhaným parmezánem. Na plechu bochánky necháme kynout ještě 15 minut a pak je v předehřáté troubě pečeme přibližně 12 minut dozlatova.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Pečivo

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Parmezánové bochánky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu parmezánové bochánky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Parmezánové bochánky

Naši partneři