recepty

Paštika z kuřecích jater


Paštika z kuřecích jater je skvělá na čerstvém pečivu k snídani i ke svačině. Připravíme si ji jednoduše sami doma...
(celý recept)

Paštika z kuřecích jater je skvělá na čerstvém pečivu k snídani i ke svačině. Připravíme si ji jednoduše sami doma....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 300 g kuřecích jatýrek
  • 1 menší cibule
  • 3 stroužky česneku
  • špetka soli
  • špetka mletého černého pepře
  • 150 g tuhého másla
  • 70 g přepuštěného másla
  • 60 ml koňaku
  • 60 ml sladké smetany

Způsob přípravy

Na 20 g másla krátce osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku s utřeným česnekem. Asi po třech minutách přidáme dobře očištěná a odblaněná játra, nakrájená na menší kousky. Vše zalijeme koňakem a krátce povaříme.

Vychladlou směs nyní společně se smetanou, tuhým máslem nakrájeným na kousky, solí a pepřem rozmixujeme na hladkou kaši.

Hotovou paštiku ještě propasírujeme přes sítko, nalijeme ji do sklenice a povch zalijeme přepuštěným máslem. Sklenici s paštikou necháme vychladit v ledničce několik hodin.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Pomazánky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Paštika z kuřecích jater.
Nebo hledejte podobné podle části názvu paštika kuřecích jater .
Hledat podobné recepty na internetu jako Paštika z kuřecích jater

Naši partneři