Využijte zbytky lískových oříšků po vánocích a vyrobte si doma lahodnou paštiku. Překvapí vás výborná chuť této vegetariánské paštiky. A výroba je přitom velmi snadná. Nejlepší lískové ořechy jsou ty se šlupkou. (celý recept)
Využijte zbytky lískových oříšků po vánocích a vyrobte si doma lahodnou paštiku. Překvapí vás výborná chuť této vegetariánské paštiky. A výroba je přitom velmi snadná. Nejlepší lískové ořechy jsou ty ...
Předehřejeme troubu na 150 stupňů. Rozlouskáme lískové ořechy.
Na plech rozložíme pečící papír a na něj rozprostřeme lískové ořechy. Vložíme do trouby a pražíme 5 minut. Vyndáme z trouby a necháme krátce vychladnout. Pak ořechy oloupeme ve utěrce.
Do mixéru vložíme ořechy se semínky a rozmixujeme na středně hrubou zrnitost. 1/3 směsi vyjmeme z mixéru a zbytek rozmixujeme do hladka.
Ke směsi do mixéru přidáme prolisovaný česnek, žervé a koření a dále promixujeme. Směs vyndáme do mísy a přidáme, odebranou část ořechů a olej s mlékem. Důkladně promícháme dokud se celá paštika nespojí. Uchováváme v lednici.