Znáte pažitku jenom jako součást pomazánek? Díky receptu na originální party pohoštění rychle pochopíte, že jste ji podceňovali. Její využití je totiž daleko širší. Tyto trubičky si zamilujete i proto, že je lze různě obměňovat a plnit pokaždé jinou náplní. (celý recept)
Znáte pažitku jenom jako součást pomazánek? Díky receptu na originální party pohoštění rychle pochopíte, že jste ji podceňovali. Její využití je totiž daleko širší. Tyto trubičky si zamilujete i proto...
Rozválejte listové těsto 30 cm × 40 cm. Nakrájejte 1 cm široké pásky a pomašlujte je žloutkem. Pásky natočte na kornoutky a pečte na 180 °C dozlatova.
Na náplň si nastrouhejte nivu a vejce natvrdo. Vyšlehejte mascarpone, smetanu, citronovou kůru a nastrouhanou nivu i vejce. Do vzniklé pěny zamíchejte nasekanou pažitku, petržel a majonézu. Dochuťte pepřem a solí.
Pěnou naplňte kornoutky a ozdobte čerstvou petrželkou.