Pečená dýně a pesto z šalvěje a ricotty je zajímavé zeleninové jídlo. Opečená dýně ve zkaramelizované krustě má neobvyklou chuť a s pestem je výborná. (celý recept)
Pečená dýně a pesto z šalvěje a ricotty je zajímavé zeleninové jídlo. Opečená dýně ve zkaramelizované krustě má neobvyklou chuť a s pestem je výborná.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Dýně oloup...
Pečená dýně a pesto z šalvěje a ricotty je zajímavé zeleninové jídlo. Opečená dýně ve zkaramelizované krustě má neobvyklou chuť a s pestem je výborná.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Dýně oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme na pravidelné klíny.
V míse smícháme olivový olej, cayenský pepř, cukr a špetku soli. Jednotlivé kousky dýně v této směsi obalíme.
Na plech vyložený pečícím papírem naskládáme obalené kousky dýně a pečeme 10 až 15 minut v předehřáté troubě. Pak jednotlivé kusy obrátíme a znovu opékáme stejnou dobu, až cukr zkaramelizuje a dýně se propeče.
Nyní si připravíme pesto. Na malou pánev nalijeme trochu olivového oleje, nasypeme nasekanou šalvěj a stroužek česneku. Až začne olej pěnit vyndáme česnek a s opraženými oříšky ho rozmixujeme v mixéru. Orestovanou šalvěj přendáme do misky a rozmixovanou směs k ní přidáme. Nakonec ještě přidáme sýr ricotta a zbytek oleje a důkladně vše promícháme.
Servírujeme pečenou dýni s miskou pesta.