Pečená kachna je klasický recept našich babiček. Servíruje se s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a červeným zelím. (celý recept)
Pečená kachna je klasický recept našich babiček. Servíruje se s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Připravíme si kachnu. Kachnu nejprve zbavíme připadných zbytků pírek, omyjeme ...
Pečená kachna je klasický recept našich babiček. Servíruje se s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a červeným zelím.
Připravíme si kachnu. Kachnu nejprve zbavíme připadných zbytků pírek, omyjeme ji a ideálně ji osušíme utěrkou.
Kachnu prosolíme ze všech stran a i zevnitř, aby měla správnou chuť ve všech částech.
Osolenou kachnu vložíme do pekáče a posypeme kmínem, dle naší chuťe (více kmínu neškodí).
Pekáč s kachnou přiklopíme víkem a vložíme do trouby, kterou máme předehřátou na 120°C.
Pečeme 5 hodin bez otvírání víka.
Po 5-ti hodinách máme kachnu, která svou chutí překoná všechny, které jste dosud ochutnaly.
Jako přílohu doporučujeme červené zelí s jablky.
Dobrou chuť!