recepty

Pečená kachna se zelím


Pečená kachna se zelím je labužnická pochoutka pro mnohé z nás. Třeba s houskovým knedlíkem, nebo možná i s bramborovým...
(celý recept)

Pečená kachna se zelím je labužnická pochoutka pro mnohé z nás. Třeba s houskovým knedlíkem, nebo možná i s bramborovým. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V pekáči s olivovým olejem opečeme osolen...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí2 porce


Ingredience receptu

  • 2 porce kachních prsou
  • 1/2 hlávky menšího červeného zelí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 1 červená chilli paprička
  • 3 plátky slaniny
  • sůl
  • voda

Způsob přípravy

Pečená kachna se zelím je labužnická pochoutka pro mnohé z nás. Třeba s houskovým knedlíkem, nebo možná i s bramborovým. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. V pekáči s olivovým olejem opečeme osolená kachní prsa položená kůží dolů na plotně dohněda. Pak maso otočíme a v pekáči ho přendáme do předehřáté trouby. Maso v troubě pečeme 15 až 20 minut, nebo i déle, až úplně změkne. Zelí nakrájíme na nudličky. Ve vyšší pánvi zahřejeme trochu oleje, přidáme utřený česnek, chilli papričku bez semen a nakrájenou nadrobno a nakonec slaninu nakrájenou na tenčí proužky. Po 3 minutách do pánve nasypeme nakrájené zelí a smažíme ho za občasného zamíchání přibližně 4 minuty. Když zelí zkřehne, přidáme do pánve 10 lžic vody, pánev zakryjeme poklicí a zelí dusíme na mírném ohni 5 až 7 minut. Hotové zelí by mělo být křupavě měkké. Podle chuti ho osolíme. Kachní prsa nakrájíme na plátky a podáváme s pikantním křupavým zelím.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Drůbeží

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pečená kachna se zelím.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pečená kachna zelím .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečená kachna se zelím

Naši partneři