recepty

Pečené (americké) brambory


Pečené (americké) brambory se hodí jako příloha k masovým jídlům, nebo jako samostatné jídlo se zeleninovými saláty, nebo s dušenou, či jinak tepelně upravenou zeleninou...
(celý recept)

Pečené (americké) brambory se hodí jako příloha k masovým jídlům, nebo jako samostatné jídlo se zeleninovými saláty, nebo s dušenou, či jinak tepelně upravenou zeleninou. Můžeme k nim také podávat růz...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 2 kg brambor
  • 1/2 sáčku grilovacího koření
  • 1 lžička kmínu
  • 1/2 sáčku sušené bazalky
  • 1 dl oleje
  • 1/2 sáčku sušeného česneku
  • 1/2 lžičky soli

Způsob přípravy

Pečené (americké) brambory se hodí jako příloha k masovým jídlům, nebo jako samostatné jídlo se zeleninovými saláty, nebo s dušenou, či jinak tepelně upravenou zeleninou. Můžeme k nim také podávat různě druhy dipů, například sýrový nebo jogurtový. Připravíme si základní omáčku smícháním oleje, bazalky, česneku, grilovacího koření, kmínu a soli. Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme je na osminky nebo na plátky. Pak je nasypeme do mísy s omáčkou a promícháme tak, aby se dobře v omáčce obalily. Vysypeme je do zapékací misky a v předehřáté troubě pečeme při 220 stupních a občas je zamícháme. Když brambory zhnědnou, zkontrolujeme, zda jsou měkké a můžeme podávat.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Přílohy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pečené (americké) brambory.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pečené (americké) brambory .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečené (americké) brambory

Naši partneři