Pečené brambory s čedarem mohou být báječným pohoštěním pro hosty, nebo lehkou teplou večeří.
Brambory i se slupkou důkladně omyjeme a osušíme. (celý recept)
Pečené brambory s čedarem mohou být báječným pohoštěním pro hosty, nebo lehkou teplou večeří.
Brambory i se slupkou důkladně omyjeme a osušíme. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Čisté bramb...
Pečené brambory s čedarem mohou být báječným pohoštěním pro hosty, nebo lehkou teplou večeří.
Brambory i se slupkou důkladně omyjeme a osušíme. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Čisté brambory potřeme ze všech stran olivovým olejem
a osolíme. na plechu je v předehřáté troubě pečeme 60 až 90 minut, až budou téměř měkké.
Vyndáme brambory z trouby, vršek seřízneme a brambory vydlabeme tak, aby zůstala asi 5mm silná stěna.
Bramborovou masu v míse rozšleháme s máslem, třemi čtvrtinami čedaru, pažitkou a hořčicí. Ušlehanou směs osolíme a opepříme podle chuti.
Nyní opatrně směsí naplníme vydlabané brambory a povrch posypeme zbylým sýrem. Plech s brambory vrátíme do trouby a pečeme přibližně 15 minut, až se sýr zbarví dozlatova.