Recept Pečené jehněčí s gratinovanými brambory

Detail receptu na jídlo Pečené jehněčí s gratinovanými brambory. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Pečené jehněčí s gratinovanými brambory

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Pečené jehněčí s gratinovanými brambory a s kaštany je báječné a syté vyloženě zimní jídlo. Už pohled na něj člověka zahřeje, a což teprve, když ho ochutnáme.

Maso nařízneme hlubokými řezy po celé ploše a do každého řezu vložíme kousek česneku a snítku rozmarýnu. Celé maso i uvnitř řezů potřeme olivovým olejem, zabalíme ho do potravinové folie a uložíme marinovat na několik hodin do ledničky.

Troubu předehřejeme na 180 stupňů a maso vyndáme z lednice a necháme ho ještě ležet, aby získalo pokojovou teplotu. Pekáč potřeme kdoulovým želé,trochu osolíme a opepříme. Maso vložíme ho do pekáče a zbytek želé vetřeme i do řezů na mase. v předehřáté troubě zprudka pečeme jehněčí 30 minut.

Mezitím brambory a celer oloupeme a nakrájíme na kostky. V hrnci svaříme mléko, smetanu a šlehačku. Přidáme k němu tymián, česnek a na kostky nakrájenou zeleninu a povaříme 5 minut.

Zapékací mísu vymažeme máslem a naskládáme do ní kaštany nakrájené na plátky. Brambory a celer po 5 minutách vyndáme ze smetanové omáčky, necháme okapat a rovnoměrně navrstvíme na vařené kaštany do zapékací misky.Opatrně vše zalijeme smetanovou omáčkou.

Teplotu trouby snížíme na 140 stupňů a k jehněčímu do pekáče přilijeme sherry a víno a dále pečeme asi 60 minut. 15 minut od snížení teploty, do trouby přidáme zapékací misku se zeleninou a umístíme ji na horní patro. Zapékáme tak dlouho, dokud zelenina nezměkne.
Pak mísu s gratinovanými brambory vyjmeme z trouby a uložíme do tepla.

Když je jehněčí měkké, vyndáme ho z pekáče a uložíme na horký talíř a také do tepla. Do pekáče přidáme vývar a omáčku vaříme do požadovaného zhoustnutí.

Před podáváním hotovou omáčku přecedíme. Jednotlivé porce gratinovaných brambor a jehněčího masa pak lehce omáčkou přelijeme. Podáváme teplé.

Pečené jehněčí s gratinovanými brambory a s kaštany je báječné a syté vyloženě zimní jídlo. Už pohled na něj člověka zahřeje, a což teprve, když ho ochutnáme. Maso nařízneme hlubokými řezy po celé ...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 120 min
  • Počet porcí 6

Recenze a hodnocení receptu Pečené jehněčí s gratinovanými brambory


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Pečené jehněčí s gratinovanými brambory

Ingredience receptu Pečené jehněčí s gratinovanými brambory

2 kg zadního jehněčího masa
100 ml suchého bílého vína
300 ml kuřecího vývaru
50 ml suchého sherry
8 stroužků česneku
3 lžíce olivového oleje
85 kdoulového želé
4 snítky rozmarýnu
sůl
mletý černý pepř

gratinované brambory:
500 g brambor
85 ml mléka
140 ml smetany
500 g celeru
10 g másla
2 snítky tymiánu
2 stroužky česneku
100 g uvařených a oloupaných kaštanů
425 ml šlehačky

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Maso
Hledat podobné recepty jako Pečené jehněčí s gratinovanými brambory

Podobné recepty jako Pečené jehněčí s gratinovanými brambory


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů