Pečené papriky s kapary a mozzarellou recept
Pečené papriky s kapary a mozzarellou, k tomu křupavý chleba a sklenka vína, to je dobrá volba. K posezení s přáteli, nebo jako lehká večeře s rodinou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 paprik různých barev
- 1/4 hrnku červeného vinného octa
- 1 stroužek česneku
- 230 g mozzarelly
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce nadrobno nasekané petrželky
- 2 lžíce kaparů
- mořská sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Pečené papriky s kapary a mozzarellou, k tomu křupavý chleba a sklenka vína, to je dobrá volba. K posezení s přáteli, nebo jako lehká večeře s rodinou. Troubu si předem předehřejeme na 200 stupňů. Papriky omyjeme a rozložíme je na vymazaný plech. V předehřáté troubě je pak pečeme asi hodinu. Občas je nezapomeneme otočit, aby se krásně opekly ze všech stran. Upečené papriky přendáme na talíř a necháme vychladnout.
Po vychladnutí odstraníme semena a papriky nařežeme na silnější proužky.V míse rozmícháme vinný ocet se špetkou soli a pepře a s utřeným česnekem. Papriky naskládáme do této marinády, mísu zakryjeme víkem a necháme v lednici ležet alespoň hodinu, nejlépe do druhého dne. Před podáním proužky paprik naskládáme na talíř, zakapeme olejem, posypeme kapary, zelenou petrželkou a přidáme nakrájenou mozzarellu.