recepty

Pečený čaj


Z pečeného čaje připravíte aromatický nápoj, který vás krásně zahřejete v mrazivých dnech. Ovoce očistíme a oloupeme a vypeckujeme...
(celý recept)

Z pečeného čaje připravíte aromatický nápoj, který vás krásně zahřejete v mrazivých dnech. Ovoce očistíme a oloupeme a vypeckujeme. Poté ovoce nakrájíme na malé kousky a vložíme do pekáče nebo pečí...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 2 kg ovoce podle ročního období (jablka, pomeranče, ananas, meruňky, broskve, jahody, třešně, brusinky)
  • 1 kg cukru
  • 3 lžičky směsi koření – anýz, celý hřebíček, skořice, badyán
  • 1 dl rumu
  • 1–2 ks citronu

Způsob přípravy

Z pečeného čaje připravíte aromatický nápoj, který vás krásně zahřejete v mrazivých dnech. Ovoce očistíme a oloupeme a vypeckujeme. Poté ovoce nakrájíme na malé kousky a vložíme do pekáče nebo pečící mísy. Ovoce smícháme s cukrem, rumem a kořením a zakápneme šťávou z citronu. Takto připravenou směs necháme péct při 180 °C cca půl hodiny - ovoce by mělo pustit šťávu. Po vytažení z trouby pečený čaj plníme zavařovacích sklenic. Ty poté necháme vychladnout dnem vzhůru. Příprava samotného pečeného čaje už je velice jednoduchá - 4 lžičky pečeného čaje zalijeme v hrnku vroucí vodou.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Nápoje

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pečený čaj.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pečený čaj .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečený čaj

Naši partneři