recepty

Pečený losos s brambory


Pečený losos s brambory a zelenými fazolkami připravíme velmi jednoduše v troubě v jednom pekáči. Pomocí doplňujícího koření si maso i přílohu dochutíme podle svého...
(celý recept)

Pečený losos s brambory a zelenými fazolkami připravíme velmi jednoduše v troubě v jednom pekáči. Pomocí doplňujícího koření si maso i přílohu dochutíme podle svého. Je to vynikající a zdravé jídlo. ...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí3 porce


Ingredience receptu

  • marináda :
  • 1 lžička nastrouhané limetkové kůry
  • 1 lžíce sojové nebo rybí omáčky
  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • 2 lžíce medu
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 3 porce lososa (asi 500g)
  • pečené brambory:
  • 450 g oloupaných a nakrájených brambor
  • 1 utřený stroužek česneku
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • sůl
  • fazolky:
  • 250 g zelených fazolek
  • 1 lžíce olivového oleje
  • obloha a koření navíc dle chuti:
  • mletý černý pepř
  • 1 malá chilli paprička
  • 1 limetka nebo citron
  • sůl

Způsob přípravy

Pečený losos s brambory a zelenými fazolkami připravíme velmi jednoduše v troubě v jednom pekáči. Pomocí doplňujícího koření si maso i přílohu dochutíme podle svého. Je to vynikající a zdravé jídlo. V míse si připravíme marinádu na lososa. Smícháme med, 2 utřené stroužky česneku, nastrouhanou kůru z limetky, limetkovou šťávu a sojovou omáčku. Důkladně vše promícháme a v takto připravené marinádě necháme porce lososa ležet nejméně 20 minut. Mezitím nakrájené brambory protřepeme v misce s utřeným stroužkem česneku, rozpuštěným máslem a trochou soli. Nasypeme je do pekáče a v předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme 20 minut. Pak brambory v pekáči odsuneme ke kraji a do středu vložíme marinované kousky lososa kůží dolů a na okraj pekáče naskládáme ještě zelené fazolky polité olivovým olejem. Vše okořeníme mletým pepřem a lehce osolíme. Kousky lososa ještě potřeme marinádou. Nyní vše pečeme při 180 stupních asi 4 minuty, pak zvýšíme teplotu, polijeme lososa zbylou marinádou a zprudka opékáme asi 2 minuty, až vršek ryby zezlátne. Jídlo vyndáme z trouby a před podáváním necháme v pokojové teplotě odpočinout 3 minuty. Můžeme obložit nakrájenou limetkou, posypat nastrouhanou chilli papričkou, pokapat maso limetkovou šťávou, opepřit a dosolit podle vlastní chuti.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Rybí maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pečený losos s brambory.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pečený losos brambory .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečený losos s brambory

Naši partneři