recepty

Pečený losos s parmezánem


Pečený losos s parmezánem je pochoutka, které nikdo, kdo má rád ryby, neodolá. Kombinace pečené ryby se strouhaným pikantním sýrem je jedinečná...
(celý recept)

Pečený losos s parmezánem je pochoutka, které nikdo, kdo má rád ryby, neodolá. Kombinace pečené ryby se strouhaným pikantním sýrem je jedinečná. Troubu předem předehřejeme na 200 stupňů. Připravím...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 800 g čerstvého lososa
  • 1/4 hrnku strouhaného parmezánu
  • 1 citron
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 hrnku Panko strouhanky
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • nasekaná zelená petrželka
  • extra panenský olivový olej

Způsob přípravy

Pečený losos s parmezánem je pochoutka, které nikdo, kdo má rád ryby, neodolá. Kombinace pečené ryby se strouhaným pikantním sýrem je jedinečná. Troubu předem předehřejeme na 200 stupňů. Připravíme si pekáč a vyložíme ho pečícím papírem. V malé misce smícháme lžíci oleje, utřený česnek, nasekanou petrželku, strouhanku a parmezán. Lososa položíme na pečící papír do pekáče a potřeme ho po celém povrchu olejem. Pak ho osolíme a okořeníme mletým pepřem. Nyní sýrovou směsí z misky posypeme celou rybu a obložíme ji plátky citronu. V předehřáté troubě pečeme takto připraveného lososa asi 10 minut, až začne hnědnout. Nakonec před podáváním můžeme ještě lososa pokapat trochou citronové šťávy. Podáváme s vařenými nebo pečenými brambory a s čerstvou zeleninou.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Rybí maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pečený losos s parmezánem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pečený losos parmezánem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečený losos s parmezánem

Naši partneři