recepty

Pečený losos ve špenátovém krému


Omyjte si lososí maso, opepřete osolte a zakapejte citrónovou šťávou. Oloupejte si česnek a cibuli a najemno nakrájejte...
(celý recept)

Omyjte si lososí maso, opepřete osolte a zakapejte citrónovou šťávou. Oloupejte si česnek a cibuli a najemno nakrájejte. Špenát nechte chvíli rozmrzat a pak jej nahrubo nastrouhejte. Na rozehř...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 4 porce lososa bez kůže
  • 500g zmraženého špenátu
  • 1 ks cibule
  • 1 dl šlehačky
  • 4 stroužky česneku
  • citrónová šťáva podle chuti
  • sůl, pepř
  • olej podle potřeby, nejlépe olivový
  • 1 větvička tymiánu
  • máslo
  • citrón na ozdobu

Způsob přípravy

Omyjte si lososí maso, opepřete osolte a zakapejte citrónovou šťávou. Oloupejte si česnek a cibuli a najemno nakrájejte. Špenát nechte chvíli rozmrzat a pak jej nahrubo nastrouhejte. Na rozehřáté pánvi s olejem osmažíme cibulku, k tomu pak přidáme česnek se špenátem, osolíme a opepříme. Necháváme vařit, dokud se voda nevypaří. V tu chvíli zaléváme šlehačkou a necháváme celé pořádně prohřát. Takto sundaváme z plotny a dáváme stranou. Teď si v pánvi rozehřejeme máslo a na něm si osmažíme větvičku tymiánu a to pár minut. Následně na něm osmažíme lososa a to z obou stran. Na připravené talíře si nalijeme špenátový krém, na který pokládáme plátky lososa. Zdobíme větvičkou tymiánu a plátkem citrónu. Nejlepší přílohou by v tomto případě byly opékané brambory.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Rybí maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu pečený losos špenátovém krému .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pečený losos ve špenátovém krému

Naši partneři